Om de volle potentie van de vruchten van de opleidingen te benutten, is het voor de foodservice essentieel om organisatie en loopbaan voor hun jonge instroom zo in te richten dat er kansen liggen om te grijpen, ervaringen om te delen en perspectieven om te verruimen. Dat is de reden dat wij GEN•F oprichten. Een netwerk dat als wijnvat voor de grand cru dient. Dat voedt, rijpt, verdiept, beschermt en verbreedt zodat de beste young food pros elkaar kunnen ontmoeten en zich onder de beste omstandigheden kunnen ontwikkelen tot ze hun volle potentieel kunnen benutten. En de kwaliteit en dynamiek die dat met zich meebrengt, dat voegt uiteindelijk waarde toe aan de hele branche.
Wat aandacht krijgt groeit. Dus wie kwaliteit wil oogsten, doet er verstandig aan tijd en zorg te besteden aan de basis. Dat geldt voor alles en zeker ook voor de mensen in de foodservice. We werken in een branche waar oprechte aandacht, gastvrijheid met een hart en eten met zorg het verschil maken. Juist daarom is het belangrijk de mensen die daar voor kiezen te koesteren en van de juiste voeding te voorzien.
Wie kiest voor de foodservice, kiest bewust voor een van de mooiste en meest diverse branches die er zijn. Een nieuw zaadje is geplant in de keten van voeding en gastvrijheid.
Het unieke terroir van GEN•F, dat is allereerst de Track Foodservice van Hotel Management School Maastricht en het Food Inspiration Talents netwerk. Hier worden de foodservicezaadjes opgekweekt in de beste bodem, wordt de basis gelegd die excellentie mogelijk maakt en kunnen unieke talenten en kennis in alle rust rijpen in de perfecte voedingsbodem.
Jaren van zorg, kennis en aandacht onder de beste omstandigheden zorgen ervoor dat talenten, persoonlijkheden en voorkeuren tot volle wasdom komen.
Aan het einde van de opleidingen is het tijd voor de oogst. De eerste cyclus is afgerond, de basis is gelegd, maar om tot het beste eindresultaat te komen is de volgende fase minstens zo belangrijk, want:
Talent x doorzettingsvermogen = succes
Krijgen de jonge instromers op de arbeidsmarkt tijd, aandacht en de beste omstandigheden om te rijpen tot grand cru’s. Of kiezen de wijnmakers voor de korte termijn en gaat het talent verloren en worden de druiven verwerkt tot een vin du table?
Van iets goeds iets groots maken, dat is in dit geval de uitdaging van het bedrijfsleven, de opleidingen en branche-organisaties. Dat zijn de wijnmakers. Zij nemen het over op het moment dat het terroir haar karakter heeft verleend en moeten dan zelf hun vakmanschap laten spreken. De praktijk krijgt de eerste keuze uit de oogst van de opleidingen en heeft de kans om de jonge professionals met tijd, aandacht en ruimte uit te laten groeien tot eigentijdse en -wijze grand cru’s zonder onnodige onnatuurlijke toevoegingen. Dit zijn de unieke exemplaren die voortdurend vernieuwen om te verbeteren, die altijd willen groeien met hun bedrijf en collega’s en die nooit zijn uitgeleerd.